mousse au chocolat
Antal portioner: 4
Ingredienser
Gör så här
1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
3. Ta av från värmen.
4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
6. Vänd ner den vispade äggvitan.
7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Denna goda Mousse ska jag göra på fredag... då jag tänkte göra tre rätters till Erik och mig =) man måste lyxa till det lite när man är ledig, de andra rätterna har jag inte riktigt kommit på ännu, så ni får gärna lämna tips! =) Har tänkt att göra en portergryta som Steffie tipsade mig om som ska vara otroligt god! =)
eller så blir det lax med skräftstjärtar. mums!
vad gott!